Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/udeva.dk/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /var/www/udeva.dk/public_html/includes/menu.inc).

Bornholms Hospital

Her kan du læse om erfaringerne med at anvende UDEVA resultaterne for social- og sundhedsassistentelever og sygeplejestuderende på Bornholms Hospital.

 

UDEVA – et fast punkt på uddannelsesmøder

På Bornholms Hospital og på Psykiatrisk Center Bornholm er evalueringsresultaterne fra UDEVA et fast punkt på de møder, som vejlederne og de uddannelsesansvarlige ledere afholder 6-8 gange om året.

Klinisk vejleder, Bonnie Gudbergsen, gennemgår alle evalueringsresultaterne fra UDEVA og identificerer afsnit, som scorer særlig højt eller lavt i forhold til forskellige emner. Det giver mulighed for at undersøge nærmere, hvad de har gjort i afsnittet for at opnå de gode resultater.   På møderne bliver det drøftet, om og hvordan andre afdelinger kan gøre noget lignende.

 

Læring mellem afdelingerne

”Jeg kigger på afvigelserne, både der hvor vi scorer højt, og der hvor vi scorer lavt, og jeg vælger så et tema eller et emne til nærmere analyse og diskussion. Herefter beslutter vi, hvilke tiltag der eventuelt skal arbejdes videre med i gruppen. Det kan for eksempel være temaer som introduktion, vejledernes kendskab til uddannelsesparametrene eller sammenhæng mellem skole og praksis,” siger klinisk vejleder, Bonnie Gudbergsen, fra Bornholms Hospital.

Møderne afholdes separat inden for hver uddannelse, og det er afdelingernes resultater, der fremlægges på møderne. Det betyder, at det enkelte afsnits resultater ikke bliver fremhævet særskilt. Endelig påpeger Bonnie Gudbergsen, at man skal være opmærksom på Bornholm Hospitals særlige organisering i forhold til måden, hvorpå de bruger UDEVA resultaterne: ”Vores måde at arbejde på skal selvfølgelig ses i sammenhæng med, at vi er en lille organisation, og at vi dermed har et godt kendskab til de kliniske undervisningssteders ressourcer”.